Tippek a tartós fogyás eléréséhez

Gyors divatfogyókúrák helyett inkább tartósan változtassunk életmódunkon ahhoz, hogy a fogyás ne az izomból, hanem a test zsírtartalmából történjen.


1. Fogalmazzunk meg reális, hosszú távú célokat! A célkitűzés legyen elérhető, a súlyfelesleg csökkenése ne legyen gyors!

2. Változtassunk helytelen étkezési szokásainkon:

  • Együnk naponta többször (4-5 alkalommal), de kisebb mennyiséget!
  • Kerüljük az édességeket (cukrozott üdítőitalok, cukor, sütemények)!
  • Kezdjük az étkezést levessel vagy salátával, amely csökkenti éhségérzetünket!
  • Csökkentsük az ételkészítéshez és a kenyérkenéshez felhasznált zsiradék mennyiségét!
  • Laktató élelmirost-, valamint vitamin és ásványianyag-tartamuk miatt fogyasszunk több zöldséget és gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonaféléket (pl. natúr pelyhek, Graham-kenyér, barna tészta)!
  • Válasszunk sovány húsokat (pl. pulyka- vagy csirkemell, sertéskaraj, halak közül busa, fogas, harcsa, hekk, tőkehal, pisztráng)!
  • A zsírszegény tejtermékeket fontos beépíteni az étrendbe magas kalcium-, D-vitamin- és fehérjetartalmuk miatt.
  • Ételkészítésnél részesítsük előnyben a főtt, párolt és rakott, töltött, grillezett ételeket!
  • Igyunk naponta 2,5-3 liter ásványvizet!

3. Ha egyedül nem megy, kérjük dietetikus segítségét az egyénre szabott diétás étrend elkészítéséhez!

4. Legyen mindennapos a testmozgás, a hangsúly a fokozatosságon és a rendszerességen van!